Diğer Fiyatlar

Güncel Parol Fiyatları Parol 20 Tablet Fiyatı Ne Kadar

2024 Parol Fiyatları

Ülkemizde en çok kullanılan ve hekimler tarafından en çok reçetelendirilen ağrı kesici sınıfındaki ilaçlardan olan Parol hakkında en çok merak edilen konulardan biri de Parol fiyatları olmuştur. Peki nedir Parol? 2024 Parol fiyatları ne kadar oldu? Devlet bu ilacı karşılar mı? Parol Fiyatları neye göre değişir?

Parol Nedir?

Farklı ambalajları bulunan Parol, her tabletinde 500 mg parasetamol içeren, ağrı kesici ve ateş düşürücü olarak etki eden bir ilaçtır. 20 ve 30 tablet içeren blister ambalajlar şeklinde satışa sunulan bu ilaç, hafif ve orta şiddetli ağrılar ve ateşin semptomatik (hastalığı tedavi edici değil, belirtileri giderici) tedavisinde kullanılır.

Hangi Durumlarda Parol Kesinlikle Kullanılmamalı?

Eğer; Parasetamole veya ilacın içeriğindeki diğer maddelere karşı duyarlı (alerjik) iseniz ya da iddetli karaciğer ya da böbrek yetmezliğiniz varsa Parol’u kullanmayın.

Bununla beraber bazı durumlarda da bu ilacın kullanımına dikkat edilmeli ve hekimden mutlaka tavsiye alınmalıdır.

Parol Nasıl Kullanılır?

Parol, hekiminizin belirtiği şekilde ve dozda alınmalıdır. Doz aralıkları hekim tarafından belirtilmektedir. Ayrıca bu ilaç ağız yoluyla ve bir bardak su ile içilmelidir.

Parol’un Yan Etkisi Varmıdır?

Diğer tüm ilaçlarda olduğu gibi Parol’da da yan etki görülebilmektedir. Bunlar çok yaygın, yaygın, yaygın olmayan, seyrek ve çok seyrek şeklinde sınıflandırılmaktadır. Peki yaygın ve seyrek arasında nasıl bir fark var ve bu nasıl sınıflandırılmaktadır?

Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sınıflandırılmıştır:

Çok yaygın: 10 hastanın en az birinde görülebilir.

Yaygın: 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.

Yaygın olmayan: 100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla görülebilir.

Seyrek: 1.000 hastanın birinden az görülebilir.

Çok seyrek: 10.000 hastanın birinden az, fakat 10.000 hastanın birinden fazla görülebilir.

Bilinmiyor: Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.

İşte Parol’un yan etkileri ve görülme sıklığı;

Yaygın

Uyku hali (somnolans)

Baş ağrısı

Baş dönmesi

Üst solunum yolları enfeksiyon belirtileri

Bulantı

Kusma

Uyuşma, karıncalanma ve yanma hissi gibi duyusal bozukluklar

Bağırsak gazı

Karın ağrısı

Kabızlık

Hazımsızlık

Yaygın olmayan

Uzun süreli uygulamada böbreklerde yetmezliğe yol açabilen böbrek hasarı (papiler nekroz)

Sindirim sisteminde görülen kanama (gastrointestinal kanama)

Seyrek

Akyuvar sayısında azalma (lökopeni), kan hücrelerinde azalma (pansitopeni), anemi (kansızlık), kanda metemoglobin bulunması (metemoglobinemi), anormal sayıda düşük beyaz kan hücresi (nötropeni), kılcal damarların deri içine kanaması (trombositopenik purpura) Bu yan etkiler parasetamol ile neden-sonuç ilişkisi içinde değildir.

Bulantı, kusma, ishal, karın ağrısı

Aniden başlayan ve ölüme neden olabilen ciddi alerjik reaksiyon (anafilaksi)

Deri döküntüsü, kaşıntı, egzama, alerjik ödem, yüzde, dilde ve boğazda şişlik (anjiyoödem), yaygın akıntılı döküntüler (akut jeneralize ekzantematöz püstülozis), el, yüz ve ayakta dantele benzer kızarıklık oluşturan aşırı duyarlılık (eritema multiforme)

Stevens-Johnson sendromu (cilt ve mukoza zarının ilaç veya enfeksiyona karşı ciddi şekilde reaksiyon gösterdiği bir rahatsızlıktır)

Toksik epidermal nekroliz (Lyell sendromu) (ilaç ve çeşitli enfeksiyonlara bağlı gelişebilen deri hastalığı)

Çok seyrek

Ani ve sık gelişebilen kan hücresi sayısında azalma (agranülositoz)

Kan pulcuğu (pıhtılaşmadan sorumlu kan hücreleri) sayısında azalma (trombositopeni)

Alerjik reaksiyon belirtileri

Aspirin ya da benzeri non-steroid anti-inflamatuar ilaçlara karşı hassasiyeti olan hastalarda bronkospazm

Karaciğer işlev bozukluğu

Bilinmiyor

Merkezi sinir sisteminde uyarılma, baş dönmesi, beyinde iltihaplanma (ensefalopati), uykusuzluk (insomni), titreme (tremor)

Pozitif alerji testi

İnsan vücudu savunma sisteminin kan pulcuklarını (trombosit) zarar verici olarak kabul edip imha etmesi (immün trombositopeni)

Eğer yukarıda belirtilen bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz. Ayrıca herhangi bir yan etki durumunda hekiminiz ya da eczacınızla irtibata geçin.

Parol Nasıl Saklanmalıdır?

İlacın bozulmaması için belli saklama koşullarına mutlaka dikkat edilmelidir. Parol, çocukların göremeyeceği ve erişemeyeceği yerlerde kendi ambalajında muhafaza edilmelidir. Bununla beraber 25 derecenin altında ve oda sıcaklığında muhafaza edilmelidir.

2024 Parol Fiyatları?

Parol fiyatları yılın belli döneminde çeşitli faktörlere göre değişiklik gösterebilmektedir. 20’li ve 30’lu ambalajlarda satışa sunulan bu ilaç son güncelleme ile aşağıdaki rakamlarla eczanelerde satılmaktadır.

İlaçTabletFiyat
Parol2046,36 TL
Parol3061,61 TL
Parol Fiyatları

Not: Yukarıda belirtilen Parol fiyatları güncel fiyatlardır. Fiyatlar çeşitli dönemlerde çeşitli şartlara göre değişebilmektedir.

Devlet Parol’un Ödemesini Karşılar Mı?

Parol, devlet tarafından belli bir miktarı karşılanan ilaç grubunda yer alır. Sağlık güvencesi bulunan ve doktor tarafından bu ilacın reçeteye yazılması sonucu eczanelerde cüzi bir miktarla ilacınızı alabilirsiniz. Ancak reçetesiz alınacak ilaçlarda Parol’un tamamını karşılamanız gerekmektedir.

Parol Prospektüsü için tıklayın. 2024 Güncel Fiyatlar İçin Tıklayın.

gfl

Merhabalar, ben Volkan. Güncelfiyatlistesi.com.tr sitesini merak edilen ürün ve hizmetlerin en güncel fiyatlarına kolaylıkla erişebilmeniz merak ettiğiniz tüm soru ve sorunlara yanıt bulabilmeniz için faaliyete geçirdim. İnşaat malzemeleri, araba fiyatları, alkol fiyatları v.b. bir çok ürün ve hizmetin güncel fiyatlarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Merak ettiğiniz hizmet ve ürün adını arama kısmına yazarak en güncel fiyatlarını görebilir bilgi sahibi olabilirsiniz. 2023 güncel fiyat listeleri için ilk adresiniz kesinlikle guncelfiyatlistesi.com.tr olmalıdır. Bunun yanı sıra büyük markaların her şehirdeki bayilerinin iletişim bilgilerini de sizler için paylaşıyor olacağız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu