Diğer Fiyatlar

İstanbulkart Başvurusu Nasıl Yapılır? Bakiye Sorgulama, Yükleme Noktaları, Ücretler…

İstanbulkart Başvurusu Nasıl Yapılır? Fiyatı, Dolum Noktaları ve Ücretler

İstanbul’da toplu ulaşımı kullanmak isteyenler, İstanbulkart başvurusu nasıl yapılır sorusunu araştırmaya başladı. Bununla beraber kar dolum noktaları, kar ücretleri, abonmanlık ücretleri gibi konularda araştırılan konular arasında yerini alıyor. Peki nedir İstanbulkart? İstanbulkart başvurusu nasıl yapılır? İşte cevapları…

İstanbulkart Nedir?

İstanbul’da yaşayan vatandaşların toplu ulaşımı kullanabilmesi için elinde bulundurması gereken akıllı ulaşım kartıdır. Bu kart ile beraber İstanbul’da yaşayan vatandaşlar toplu ulaşımı kullanabilir. Hamidiye su otomatlarında su alabilir, bazı sosyal tesisler, bazı noktalarda yemek ve market alışverişi gibi ihtiyaçlarını karşılayabilir.

Istanbulkart-Basvurusu-Nasil-Yapilir-1
İstanbulkart Başvurusu Nasıl Yapılır

İstanbulkart Nerelerde Kullanılabilir?

İstanbul’daki şehir içi ulaşımın (Otobüs, Metrobüs, Metro, Marmaray, Deniz taşımacılığı, Teleferik, Tramvay) yanı sıra;

A-101, Migros, Şok Marketler, Multinet ödeme noktaları, BiTaksi ve Getir uygulamaları, Beltur, BNB (bisiklet), iTaksi, İBB Sosyal Tesisler, Hamidiye Su Otomatları, İsper ve İspark gibi sosyal alanlardaki harcama ve ödeme işlemlerinizde, ön ödemeli bir kart olarak kullanabilirsiniz.

İstanbulkart Çeşitleri Nelerdir?

5 farklı İstanbulkart çeşidi bulunmaktadır. Bunlar şu şekilde;

· Anonim İstanbulkart

· İndirimli Kişisel Kart

· Ücretsiz Kişisel Kart

· Mavi Kişisel Kart

· Sınırlı Kullanımlı Elektronik Kart/Bilet (BirGeç, İkiGeç, ÜçGeç, BeşGeç ve OnGeç)

İstanbulkart Nereden Alınır?

İstanbulkarta sahip olmak için birkaç farklı yöntem kullanabilirsiniz. Tabi bu yukarıda belirtilen hangi kartı almak istediğinize göre değişmektedir. İstanbulkart sahibi olmak isteyenler BELBİM temsilcisi olan büfelerden, bakkallardan, marketlerden ya da biletmatiklerden anonim İstanbulkart temin edebilirsiniz.

İndirimli ya da mavi kart olarak bilinen kişisel kartlara ise İstanbul genelinde hizmet veren 39 İBB çözüm noktasından başvuru yapabilirsiniz. Bu noktalara https://www.istanbulkart.istanbul/basvuru-merkezleri adresinden ulaşabilirsiniz. Bununla beraber https://www.istanbulkart.istanbul/anasayfa üzerinden online olarak ta başvuru yapabilirsiniz.

İstanbulkart Başvurusu Nasıl Yapılır?

Şehir içi ulaşımı kullanmak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan İstanbulkart başvurusu nasıl yapılır sorusunun cevabı ile sizlerleyiz. İndirimli öğrenci kartı başvurularınızı https://www.istanbulkart.istanbul/anasayfa üzerinden yapabilirisiniz. Bununla beraber kart başvurusu yapmadan da İstanbulkart mobil uygulamasını yükleyerek dijital öğrenci kartınızı oluşturabilir ve indirimli kullanabilirsiniz.

İndirimli Kart Ne Demektir, Kimlere Verilir?

İndirimli kart, toplu ulaşımda uygulanan indirimli tarifeyi kullanmaya hak kazanan kişilere verilmektedir.

Öğretmen, Öğrenci ve 60 Yaş Kart’ı olmak üzere üç kategorisi olan ve ön yüzünde kişi bilgileri ile fotoğrafının yer aldığı kişisel kart tipidir.

Not: 60 Yaş indirimli tarife hakkı sadece Türk vatandaşları için geçerlidir.

İndirimli İstanbulkart Başvurusu Nasıl Yapılır?

Öğretmen, Öğrenci ve 60 Yaş kategorisindeki kart taleplerinizde, ilk kez veya kayıp nedeniyle başvuruda bulunuyorsanız, https://bireysel.istanbulkart.istanbul/ linki üzerinden online kart başvurusu yapabilirsiniz.

Ayrıca, size en yakın İstanbulkart Başvuru Merkezine şahsen başvuruda bulunabilirsiniz. İndirimli kategorideki İstanbulkart’ınız arızalanarak kullanım dışı kaldı ise, yenileme işlemleri için arızalı kart ile İstanbulkart Başvuru Merkezlerine başvuru yapmanız gerekmektedir.

Kart alım şartları ve gerekli evraklar hakkında, https://www.istanbulkart.istanbul/kartlarimiz linkini ziyaret edebilir ya da ALO 153 Beyaz Masa ile iletişime geçerek bilgi alabilirsiniz.

Ücretsiz İstanbulkart Ne Demektir?

Ücretsiz Kart, toplu ulaşımda uygulanan ücretsiz tarifeyi kullanmaya hak kazanmış kişilere verilmektedir.

Ön yüzünde kişi bilgileri ile fotoğrafının yer aldığı kişisel kart tipidir.

Mavi Kart Nedir?

Fiyatı ve kullanım koşulları UKOME tarafından belirlenen, TL yüklemenin yanı sıra aylık abonman yüklenerek de kullanılabilen ve tam tarife ile ücretlendirilen kişisel kart tipidir.

İndirimli İstanbulkart Vizeleme İşlemi Nasıl Yapılır?

Biletmatik’lere indirimli kartınızı okuttuğunuzda, ekranda çıkan vizeleme onay butonuna basarak 10 saniye gibi kısa bir süre içinde vizeleme işleminizi yapabilirsiniz. İndirimli kart vizeleme fiyatı 13 TL, yenileme ve kayıp ücreti ise 60 TL’dir

İstanbulkart Fiyatları Ne Kadar?

İstanbulkart’a sahip olmak için vatandaşların belli bir miktar ödeme yapması gerekmektedir. İşte İstanbulkar başvurusu nasıl yapılır sorusuna cevap arayanlar için ilk başvuru ücretleri?

İstanbulkart: 50 TL

İndirimli İstanbulkart (Öğretmen, Öğrenci ve 60 Yaş Kartı): 60 TL

Mavi Kart: 60 TL

Ücretsiz Kart – 1: (65 Yaş Kart, Belediye Zabıta Kartı, Anne Kart, Engelli Kart, EHS Kartı, Basın Mensubu Kartı (Sarı Basın), Devlet Sporcu Kartı (Milli Sporcu), Sağlık Çalışanı Kartı): 60 TL

Ücretsiz Kart – 2: (TUİK): 105 TL

Ücretsiz Kart – 3: (Gazi, Gazi Ailesi Kartı, Şehit Ailesi ve Eşleri, Er ve Erbaş Kartı): –

Muhtar Kart: 60 TL

Denetim Kart: 75 TL

Ada Sakini Kart: 60 TL

Kişiye Özel İstanbulkart: 60 TL

PDKS (Personel ve Stajyer Devam Kontrol Sistemi Kartı): 60 TL

Araç Kullanım Belgesi/Sertifika [Toplu Taşıma Aracı Kullanım Belgesi / Yük Taşıma Aracı (Ticari Taşıt) Kullanım Belgesi, Sertifika Kartı]: 75 TL

Birgeç: 20 TL

İkigeç: 30 TL

Üçgeç: 50 TL

Beşgeç: 60 TL

Ongeç:110 TL

İstanbulkart Ulaşım Ücretleri?

Merak edilen sorulardan bir tanesi de İstanbukart ile ulaşım yapanların ne kadar ücret ödeyeceği konusudur. İşte o ücretler;

Tam Elektronik Bilet Ücreti: 9,90 TL

Öğrenci Elektronik Bilet Ücreti: 4,83 TL

Öğretmen Elektronik Bilet Ücreti: 7,09 TL

Tam Abonman Ücreti: 777 TL

Öğrenci Abonman Ücreti: 140 TL

Sarı Taksi Taksimetre Açılış Ücreti: 12,65 TL

Sarı Taksi Mesafe Ücreti (km başına): 8,51 TL

Sarı Taksi Zaman Tarifesi Ücreti Saatlik: 100,80 TL

Sarı Taksi Kısa Mesafe Ücreti: 40TL

Minibüs indi-bindi ücreti: 7 TL

Okul Servisi 0-1 KM Ücreti: 792 TL

Personel Servisi 10-17 Koltuk (Minibüs) Ücreti: 422,41 TL

İSTANBULKART YÜKLEME NOKTALARI İÇİN TIKLAYIN

Konyakart başvurusu nasıl yapılır öğrenmek için tıklayın

gfl

Merhabalar, ben Volkan. Güncelfiyatlistesi.com.tr sitesini merak edilen ürün ve hizmetlerin en güncel fiyatlarına kolaylıkla erişebilmeniz merak ettiğiniz tüm soru ve sorunlara yanıt bulabilmeniz için faaliyete geçirdim. İnşaat malzemeleri, araba fiyatları, alkol fiyatları v.b. bir çok ürün ve hizmetin güncel fiyatlarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Merak ettiğiniz hizmet ve ürün adını arama kısmına yazarak en güncel fiyatlarını görebilir bilgi sahibi olabilirsiniz. 2023 güncel fiyat listeleri için ilk adresiniz kesinlikle guncelfiyatlistesi.com.tr olmalıdır. Bunun yanı sıra büyük markaların her şehirdeki bayilerinin iletişim bilgilerini de sizler için paylaşıyor olacağız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu